Tuntuuko siltä, että olet jo ohittanut huippukuntosi? Vaikka miesten sukupuolihormonien taso ei laske äkillisesti niin kuin naisilla, monille miehille alkaa ilmaantua erilaisia oireita ikääntyessä tai painon noustessa. 

Vastaa testin kysymyksiin ja selvitä, onko sinulla mahdollisia testosteronivajeen oireita. Testi perustuu IMO-kyselyyn, jota käytetään maailmanlaajuisesti testosteronivajeen oireiden arvioinnin apuna. Jos oireita esiintyy, veren kokonaistestosteronipitoisuus on helppo mitata. Jos se on kunnossa, on oireille syytä miettiä muita syitä.

Kyselyn vastauksia ei yksilöidä, tallenneta eikä vastauksia jatkokäytetä muissa yhteyksissä.

Testaa onko sinulla mahdollisia testosteronivajeen oireita

Varaa aika

Terveystalo

 

 

1

Aava

 

 

1

Mehiläinen

 

 

1

Pihlajalinna

 

 

1

Oireet voivat olla merkki alhaisesta testosteronitasosta. Ota yhteys lääkäriisi testosteronitasojen tarkistamiseksi.


Huom. IMO-kysely ei ole testi, jolla voitaisiin diagnosoida testosteronivaje. Testosteronivajeen diagnoosi perustuu oireisiin (joiden arviointiin voidaan käyttää IMO-kyselyä) sekä verikokeiden avulla todettuun testosteronivajeeseen.

 

IMO-kysely on verrattavissa ikääntyvien miesten testosteronivajeen muihin mittareihin tai seulontamenetelmiin, ja sitä voidaan hyödyntää kun pyritään tunnistamaan oireilevia miehiä, joiden testosteronitaso olisi hyvä tarkistaa verikokeen avulla.

IMO-kyselyä käytetään myös arvioimaan testosteronihoidon vaikutusta oireiden helpottamiseen ajan myötä.

IMO-kysely voi myös auttaa "rikkomaan jään" ensimmäisellä lääkärikäynnillä, koska siinä kysytään etenkin niistä oireista, joita ei muuten tulisi mainittua, mutta joilla on huomattava vaikutus hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Testin viimeisellä sivulla on mahdollisuus IMO-kyselyn pistemäärän tulostamiseen. Muista tallentaa tai tulostaa tuloksesi, jotta voit ottaa ne mukaan lääkärikäynnillesi. Voit myös tulostaa tyhjän IMO-kyselylomakkeen tästä ja täyttää kyselyn käsin.

Lisätietoa IMO-kyselystä: http://zeg-berlin.de/expertise/diagnostics-tools/aging-male-symptoms-scale/about-ams-scale/

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat yleisluontoisia tietoja, eikä niitä ole tarkoitettu korvaamaan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa käytävää keskustelua tai antamia neuvoja. Sivuston sisältämää tietoa ei tule käyttää sairauden taudinmääritykseen tai hoitoon.